Image of Sigourney Weaver

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver (born October 8, 1949, height 5' 11" (1,80 m)) is an American actress best known for her role as Ellen Ripley in the Alien film series, a role for which she has received worldwide recognition. Other notable roles include the Ghostbusters films, Gorillas in the Mist, The Ice Storm, Working Girl, Death and the Maiden, Prayers for Bobby and Avatar. She is a three-time Academy Award nominee for her performances in Aliens (1986), Gorillas in the Mist (1988), and Working Girl (1988) winning Golden Globe Awards in the latter two films. Weaver has been called "The Sci-Fi Queen" by many on account of her many science fiction and fantasy films.


Leia bio em tmdb | Leia bio em Wikipedia
Nascido(a):
Oct 8, 1949 No(a) New York City - New York - USA
Filme / Créditos de TV:
63
Apareceu pela primeira vez:
No(a) movie Cleanin' Up the Town: Remembering Ghostbusters
Último projeto:
Filme Avatar 4 2024-12-19
Conhecido Por
Filmografia
Filme Avatar 4 2024-12-19
Filme Avatar 3 2021-12-16
Filme Avatar 2 Grace Augustine 2020-12-16
Filme Cleanin' Up the Town: Remembering Ghostbusters Herself 2018
Series Marvel - Os Defensores Alexandra 2017-08-18
Filme Ghostheads Herself 2016-04-23
Filme Caça-Fantasmas Rebecca Gorin 2016-07-14
Filme Sete Minutos Depois da Meia-Noite Grandma 2016-10-07
Filme Procurando Dory Sigourney Weaver (voice) 2016-06-16
Filme Tomboy Dr. Rachel Kay 2016-04-27
Filme Jag är Ingrid Herself 2015-05-19
Filme Chappie Michelle Bradley 2015-03-04
Filme Êxodo: Deuses e Reis Tuja 2014-12-03
Filme Vampiras Cisserus 2012-08-25
Series Political Animals Elaine Barrish Hammond 2012-07-15
Filme Political Animals Elaine Barrish 2012-07-15
Filme O Segredo da Cabana The Director 2012-04-12
Filme Fuga Implacável Jean Carrack 2012-04-04
Filme Poder Paranormal Margaret Matheson 2012-03-02
Filme Cedar Rapids Macy Vanderhei 2011-02-11
Filme Paul: O Alien Fugitivo Tara 2011-02-14
Filme Um Tira Acima da Lei Joan Confrey 2011-11-23
Filme Sem Saída Dr. Geraldine 'Geri' Bennett 2011-09-22
Filme Capturing Avatar Herself 2010-11-16
Filme You Again Aunt Ramona 2010-09-24
Filme Avatar Dr. Grace Augustine 2009-12-10
Filme Orações Para Bobby Mary Griffith 2009-02-27
Filme O Corajoso Ratinho Despereaux The Narrator (voice) 2008-12-19
Filme His Highness Hollywood Herself 2008-09-20
Filme WALL-E Ship's Computer (voice) 2008-06-22
Filme Ponto de Vista Rex Brooks 2008-02-01
Filme Be Kind Rewind Ms. Lawson 2008-01-20
Filme The Girl in the Park Julia Sandburg 2007-09-09
Filme Confidencial Babe Paley 2006-11-16
Filme The TV Set Lenny 2006-04-28
Filme Deu a Louca na Cinderela Frieda 2006-09-14
Filme Um Certo Olhar Linda 2006-02-09
Filme Imaginary Heroes Sandy Travis 2004-09-14
Filme A Vila Alice Hunt 2004-07-30
Filme Wreckage and Rage: Making 'Alien³' Herself 2003-12-02
Filme One Step Beyond: Making 'Alien Resurrection' Herself 2003-12-02
Filme O Mistério dos Escavadores Warden Walker 2003-04-18
Filme Um Jovem Sedutor Eve Grubman 2002-11-01
Filme Big Bad Love Betti DeLoreo (voice) 2001-10-11
Filme Doce Trapaça Max Conners 2001-03-23
Filme Company Man Daisy Quimp 2000-03-09
Filme Heróis Fora de Órbita Gwen DeMarco 1999-12-23
Filme A Map of the World Alice Goodwin 1999-09-13
Filme Floresta Negra Lady Claudia Hoffman 1997-07-18
Filme Alien - A Ressurreição Ripley 1997-11-12
Filme Tempestade de Gelo Janey Carver 1997-09-27
Filme Copycat - A Vida Imita a Morte Helen Hudson 1995-10-27
Filme A Morte e a Donzela Paulina Escobar 1994-05-04
Filme Dave – Presidente Por um Dia Ellen Mitchell 1993-05-07
Filme 1492 - A Conquista do Paraíso Queen Isabella 1992-10-09
Filme Alien³ Ripley 1992-05-22
Filme The Snow Queen Narrator (voice) 1992-01-01
Filme Half Moon Street Dr. Lauren Slaughter 1986-08-13
Filme Aliens, O Resgate Lieutenant Ellen Ripley 1986-07-18
Filme Une Femme ou Deux Jessica Fitzgerald 1985-02-06
Filme The Year of Living Dangerously Jill Bryant 1982-12-17
Filme Alien - O Oitavo Passageiro Ellen Ripley 1979-05-25
Filme Noivo Neurótico, Noiva Nervosa Alvy's Date Outside Theatre 1977-04-19