Image of Forest Whitaker

Forest Whitaker

Forest Steven Whitaker III (born July 15, 1961) is an American actor, producer, and director. He has earned a reputation for intensive character study work for films such as Lee Daniels' The Butler, Bird and Ghost Dog: The Way of the Samurai,for his work in direct-to-video films and for his recurring role as LAPD Internal Affairs Lieutenant Jon Kavanaugh on the award-winning television series The Shield. Whitaker won an Academy Award, a Golden Globe and a BAFTA for his performance as Ugandan dictator Idi Amin in the 2006 film The Last King of Scotland. He also starred as Inspector Franck Dotzler in Taken 3 with Liam Neeson.


Leia bio em tmdb | Leia bio em Wikipedia
Nascido(a):
Jul 15, 1961 No(a) Texas, USA
Filme / Créditos de TV:
68
Apareceu pela primeira vez:
No(a) movie Picardias Estudantis 1982-08-13
Último projeto:
Filme Black Panther 2018-02-09
Conhecido Por
Filmografia
Filme Black Panther Zuri 2018-02-09
Filme Rogue One: Uma História Star Wars Saw Gerrera 2016-12-14
Filme A Chegada Colonel Weber 2016-11-10
Series Raízes Fiddler 2016-05-30
Filme Roots Fiddler 2016-05-30
Filme Dope: Um Deslize Perigoso Narrator 2015-06-19
Filme Nocaute Titus 'Tick' Wills 2015-06-15
Filme Busca Implacável 3 Inspector Frank Dotzler 2015-01-01
Filme Repentance Angel 2014-02-28
Filme Tudo Por Justiça Chief Wesley Barnes 2013-12-06
Filme Zulu Ali Sokhela 2013-12-04
Filme Making a Scene Man 2013-11-25
Filme O Mordomo da Casa Branca Cecil Gaines 2013-08-16
Filme Crimes Cruzados Will 2013-04-23
Filme O Último Desafio Agent John Bannister 2013-01-12
Filme Assassinos de Aluguel Dennis Larue 2012-08-10
Filme A Dark Truth Francisco Francis 2012-11-29
Filme Ernest & Celestine Ernest (voice) 2012-12-12
Filme Catch .44 Ronny 2011-12-08
Series Criminal Minds: Suspect Behavior Sam Cooper 2011-02-16
Filme Lullaby for Pi George 2010-10-11
Filme The Experiment Barris 2010-07-15
Filme My Own Love Song Joey 2010-04-07
Filme Repo Men - O Resgate de Órgãos Jake 2010-03-18
Filme Our Family Wedding Brad Boyd 2010-03-12
Filme Higglety Pigglety Pop! or There Must Be More to Life Lion 2010-03-02
Filme Onde Vivem os Monstros Ira (voice) 2009-10-16
Filme Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Teddy 2009-04-04
Filme Winged Creatures Charlie Archenault 2008-06-24
Filme Os Reis da Rua Captain Jack Wander 2008-04-10
Filme Caçadores de Dragões Lian-Chu (voice) 2008-03-19
Filme Ponto de Vista Howard Lewis 2008-02-01
Filme Ligados Pelo Crime Happiness 2007-02-07
Filme Ripple Effect Philip 2007-06-21
Filme O Grande Desafio Dr. James Farmer Sr. 2007-12-27
Filme Everyone's Hero Lonnie Brewster 2006-09-15
Filme O Último Rei da Escócia Idi Amin 2006-09-01
Filme The Marsh Geoffrey Hunt 2006-05-18
Filme A Little Trip to Heaven Abe Holt 2005-12-26
Filme Pesadelo Americano Carter 2005-01-01
Filme Deacons for Defense Marcus 2003-01-01
Series The Twilight Zone 2002-09-18
Filme Por um Fio Captain Ed Ramey 2002-09-09
Filme O Quarto do Pânico Burnham 2002-03-29
Filme Feast of All Saints Daguerreotypist Picard 2001-11-11
Filme The Fourth Angel Agent Jules Bernard 2001-08-15
Filme Green Dragon Addie 2001-01-01
Filme Clint Eastwood: Out of the Shadows Himself - Actor / Director 2000-09-27
Filme A Reconquista Ker 2000-05-10
Filme Ghost Dog: The Way of the Samurai Ghost Dog 1999-09-13
Filme Light It Up Officer Dante Jackson 1999-11-04
Filme Body Count Crane 1998-04-28
Filme Fenômeno Nate Pope 1996-07-05
Filme Rebound: The Legend of Earl 'The Goat' Manigault Mr. Rucker 1996-01-01
Filme A Experiência Dan Smithson, Empath 1995-07-07
Filme Jason's Lyric Maddog 1994-09-28
Filme The Enemy Within Colonel MacKenzie 'Mac' Casey 1994-08-24
Filme Contagem Regressiva Anthony Franklin 1994-07-01
Filme Body Snatchers Major Collins 1993-06-09
Filme Last Light Fred Whitmore 1993-08-22
Filme Consenting Adults David Duttonville 1992-10-16
Filme Traídos pelo desejo Jody 1992-09-02
Filme Diary of a Hitman Dekker 1991-11-20
Filme A Rage in Harlem Jackson 1991-05-03
Filme Criminal Justice Jessie Williams 1990-09-08
Filme Johnny Handsome Dr. Steven Fisher 1989-09-12
Filme O Grande Dragão Branco Rawlins 1988-02-26
Filme Picardias Estudantis Charles Jefferson 1982-08-13