Image of Noomi Rapace

Noomi Rapace

Noomi Rapace, born Noomi Norén; 28 December 1979 in Hudiksvall, is a Swedish actress. She is best known for her portrayal of Lisbeth Salander in the Swedish/Danish film adaptions of the "Millennium Trilogy": The Girl with the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire and The Girl Who Kicked the Hornets' Nest. She will play the roles of Sim and Shaw in the upcoming films Sherlock Holmes: A Game of Shadows and Prometheus, respectively.  


Leia bio em tmdb | Leia bio em Wikipedia
Nascido(a):
Dec 28, 1979 No(a) Hudiksvall, Gävleborgs län, Sweden
Filme / Créditos de TV:
22
Apareceu pela primeira vez:
No(a) movie Blodsbröder 2005-12-02
Último projeto:
Filme Bright 2017-12-31
Conhecido Por
Filmografia
Filme Bright 2017-12-31
Filme What Happened to Monday? 2017-08-01
Filme Alien: Covenant Dr. Elizabeth Shaw (uncredited) 2017-05-09
Filme Unlocked Alice Racine 2017-04-27
Filme Prologue: The Crossing Dr. Elizabeth Shaw 2017-04-26
Series Tre kronor Lucinda Gonzales 2017
Filme Crimes Ocultos Raisa Demidov 2015-03-15
Filme A Entrega Nadia 2014-09-12
Filme Sem Perdão Beatrice 2013-03-08
Filme Prometheus Dr. Elizabeth Shaw 2012-05-30
Filme Paixão Isabelle James 2012-09-07
Filme The Furious Gods: Making Prometheus Herself 2012-10-11
Filme Sherlock Holmes - O Jogo de Sombras Madam Simza Heron 2011-11-22
Filme Svinalängorna Leena 2010-12-10
Series Millennium Lisbeth Salander 2010-03-20
Filme Millennium 3: A Rainha do Castelo de Ar Lisbeth Salander 2009-11-27
Filme Millennium 2: A Menina que Brincava com Fogo Lisbeth Salander 2009-09-18
Filme Millennium I - Os Homens que não Amavam as Mulheres Lisbeth Salander 2009-02-27
Filme Daisy Diamond Anna 2007-11-23
Filme Du och Jag Maja 2006-10-06
Filme Lovisa och Carl Michael Anna Rella 2005-12-24
Filme Blodsbröder Veronica 2005-12-02